Backlink-analyse

Backlink-analyse

En backlink analyse kan som regel vise sig at være et rigtig vigtigt element i jeres SEO kampagne. En backlink analyse foregår typisk ved, at vi undersøger jeres hjemmesides backlink profil, og derudover også analyserer jeres nærmeste konkurrenter, hvilket giver os en idé om, hvor jeres hjemmeside står i forhold til jeres konkurrenter. Ved at gøre dette får man et rigtig godt fundament for det videre off-page optimerings-arbejde, og man kan som regel også være heldig at finde et par virkelig gode links, som ens konkurrenter måske har opdaget før en selv. Ved at lave backlink analysen får man mulighed for at overhale eller i det mindste have en lige så stærk backlink profil som sine konkurrenter, hvilket betyder at man kan fokusere på andre SEO teknikker for at overhale konkurrenterne inden om, og derved opnå en bedre placering i søgeresultaterne. Kombinerer man backlink-analysen, som er en off-page SEO-strategi, med en on-page strategi såsom en teknisk SEO analyse, står man rigtig stærkt over for ens brugere samt søgemaskiner som Google og Bing. Den øgede mængde af høj kvalitets backlinks øger chancen for bedre placeringer i SERP (Search Engine Results Pages), og det tekniske arbejde sørger for, at det er brugervenligt at anvende hjemmesiden.

Hos Jaskov Consult er vi eksperter i at lave alle slags SEO analyser, så en backlink analyse falder os lige til højrebenet. Vi benytter en række forskellige værktøjer, der hjælper os med at forstå strukturen af links bag forskellige hjemmesider og ved hjælp af vores mange års erfaring, er vi i stand til at finde de uslebne diamanter, der kan føjes til jeres backlink profil, og derved øge jeres hjemmesides troværdighed.

Når vi foretager en backlink analyse, kigger vi ikke kun på antallet af links, som jeres eller en konkurrents hjemmeside har. Der fremgår mange forskellige parametre, såsom antallet af unikke domæner, brugen og kvaliteten af ankertekster, datoen for de forskellige links samt, hvordan den pågældende hjemmeside ellers klarer sig.

Som alt ovenstående peger hen imod, er en backlink analyse en fuldstændig essentiel del af SEO, og det at kunne linkbuilde effektivt. Det er vigtigt, at man har styr på, hvor man står henne i forhold til links, før man begynder at kaste sig ud i at linkbuilde videre. Er ens hjemmeside præget af mange spammy links, hvor kvaliteten er helt i bund, kan det være en idé at benytte disavow toolet som det første led i ens linkbuilding kampagne, også selvom det lyder ulogisk.

Netop det at kunne skelne mellem de gode og dårlige links er endnu en fordel ved at foretage en backlink analyse. Ved at foretage en sådan analyse minimerer I nemlig chancen for, at I får en Google straf, som potentielt kan skade en hjemmeside på ubestemt tid.

Så hvornår skal man egentlig foretage sin backlink analyse? Det er et godt spørgsmål, fordi vi mener at det er en iterativ proces, der hjælper på forskellige tidspunkter af ens linkbuilding kampagne. I starten af kampagnen giver det én et rigtig godt fundament for det videre arbejde. Foretager man ikke denne analyse arbejder man i høj grad i blinde, hvilket kan være farligt i forhold til det ovenstående med Google penalties. Midtvejs er det også en rigtig god idé at foretage en backlink analyse, for at måle på, hvor meget der er sket siden man startede med arbejdet. Uden data kan man ikke sammenligne, og derved er arbejdet mere eller mindre spildt. Mod slutningen er det derfor også en god idé at foretage analysen, da man er nået til vejs ende (eller et godt stykke hen ad vejen) og derfor kan benytte de forskellige datasæt til alt konkludere på, i hvor høj grad ens linkbuilding kampagne har været en succes.

Vi er klar til at hjælpe jer med en backlink analyse

Kontakt os i dag, hvis I ønsker en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed med at få foretaget en backlink analyse.

Hvorfor vælge Jaskov Consult til SEO & Google Ads?

Med Jaskov Consult ApS som jeres SEO- og Google Ads-partner er I garanteret:

Højt serviceniveau.

Månedlig afrapportering. Hurtige svartider. Vi er venlige og smilende

Fokus på kvalitet.

Vi elsker at skabe gode resultater. Vi har en høj fokus på kvalitet

Datadrevet tilgang.

Vi følger best-practice indenfor konverteringsoptimering og A/B tests

SEO- og Google Ads bureau.

Vi er specialister med 10+ års erfaring indenfor SEO og Google Ads

Ingen bindingsperioder.

Du risikerer ikke at hænge på en fast månedlig regning hos os

Interesseret i et samarbejde? Kontakt os her eller ring på 30111235 for en dialog omkring jeres ønsker og behov. Vi glæder os til at høre fra jer!

Vil du vide mere?

Thomas Jaskov

Senior SEO & Google Ads Specialist
+45 30111235
thomas@jaskovconsult.dk
Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere