Teknisk SEO Analyse

Teknisk SEO Analyse

En teknisk SEO analyse, er en vigtig bestanddel af SEO, og hjælper dig med at få optimeret din hjemmeside med hensyn til både læser og søgemaskine. Denne form for optimering kan vise sig at være rigtig givende for ens hjemmeside, idet man kva analysen får et udgangspunkt, hvorfra det er muligt at optimere.

Hos Jaskov Consult benytter vi bl.a. værktøjet Google Search Console, som hjælper os med at danne et overblik over din virksomheds hjemmeside, hvorefter vi kan bruge dataene til at skrive vores tekniske SEO rapport. Der findes et hav af forskellige tekniske optimerings kategorier, og ved at få udarbejdet en teknisk SEO analyse, får du et overblik over, hvad du bør fokusere mest på for at kunne forbedre brugeroplevelsen og derudover gøre det nemmere for søgemaskiner at forstå, hvad din hjemmeside tilbyder af indhold.

Et par eksempler på de fejl vi typisk ser i forbindelse med en teknisk SEO analyse kunne være:

  • Manglende Meta Description
  • HTTP Status Koder

Manglende Meta Description

Har man ikke en unik Meta Description til hver side (page) snyder man sig selv og sin hjemmeside for en mulighed for at differentiere sine pages. Meta Description fungerer nemlig som en kort beskrivelse af den pågældende sides indhold, og sammen med Page Title (sidens overskrift) er det hvad der skal få en mulig kunde eller læser til at klikke sig videre ind på ens hjemmeside fra søgeresultaterne fra Google eller lignende søgemaskine.

HTTP Status Koder

En anden hyppig fejl vi ser i forbindelse med tekniske SEO analyser er de såkaldte HTTP status koder, hvor virksomheder har glemt at opdatere ankertekster i forbindelse med flytning af en ressource, hvilket resulterer i en 404-fejl. Denne er ikke de facto skadelig, men kan forværre brugeroplevelsen, hvis den fremkommer hyppigt. En anden mere kompliceret statuskode er den såkaldte 302 kode, som fortæller søgemaskiner at ressourcen er flyttet midlertidigt, hvilket begrænser den overførte værdi fra et domæne til et andet. Vi oplever hyppigt, at virksomheder har brugt en midlertidig 302 redirection, selvom omdirigeringen er af permanent karakter, hvilket forudsætter brug af 301 i stedet.

Ovenstående to eksempler er blot én (eller rettere sagt: to dråber) i havet. Listen af tekniske SEO-problemer, som kan opstå, er rigtig lang. Vi har heldigvis mange års erfaring med teknisk søgemaskineoptimering, og står klar til at hjælpe jer.

Vi står klar til at hjælpe jer med teknisk SEO

Vi har mange års erfaring med teknisk analyse og kan derfor hjælpe dig godt i gang med det videre optimeringsarbejde. En typisk teknisk SEO analyse indebærer, at vi først og fremmest analyserer hjemmesiden ved hjælp af ovenstående værktøj, hvorefter vi ved hjællp af de forskellige analytiske bestanddele sammenfatter datapunkterne til to dokumenter, som sendes til kunden.

Det ene dokument er en såkaldt teknisk SEO rapport, hvor vi bringer de sammenfattede data og derudover kommer med gode råd til optimering-arbejdet. Rapporten kan derfor ses som en slags håndbog, der gør det muligt at påbegynde søgemaskineoptimeringen på et mere teknisk niveau. Det andet dokument er et Excel-ark, som ligger i forlængelse af den tekniske SEO rapport. Herved kan man referere over til Excel arket, hvor al den omtalte data kan findes. Excel arket indeholder typisk de omtalte kategorier samt URLs, hvilket gør det relativ nemt at påbegynde sit optimering-arbejde, da det herfra blot kræver at man afsætter tid til at gå de fundne fejl i gennem og eksekvere efter best practice.

Kontakt os, hvis du ønsker at få hjælp til at påbegynde dit tekniske optimeringsarbejde. Vi står klar til at hjælpe, uanset hvor stor din virksomheds hjemmeside er.

Hvorfor vælge Jaskov Consult til SEO & Google Ads?

Med Jaskov Consult ApS som jeres SEO- og Google Ads-partner er I garanteret:

Højt serviceniveau.

Månedlig afrapportering. Hurtige svartider. Vi er venlige og smilende

Fokus på kvalitet.

Vi elsker at skabe gode resultater. Vi har en høj fokus på kvalitet

Datadrevet tilgang.

Vi følger best-practice indenfor konverteringsoptimering og A/B tests

SEO- og Google Ads bureau.

Vi er specialister med 10+ års erfaring indenfor SEO og Google Ads

Ingen bindingsperioder.

Du risikerer ikke at hænge på en fast månedlig regning hos os

Interesseret i et samarbejde? Kontakt os her eller ring på 30111235 for en dialog omkring jeres ønsker og behov. Vi glæder os til at høre fra jer!

Vil du vide mere?

Thomas Jaskov

Senior SEO & Google Ads Specialist
+45 30111235
thomas@jaskovconsult.dk
Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere