Hastighedsoptimering

Hastighedsoptimering

At have en hjemmeside, der indlæses hurtigt er en vigtig SEO parameter, som der lægges meget vægt på inden for On-Site SEO-faget. Har man ikke en hjemmeside, der indlæses hurtigt, risikerer man at potentielle kunder forlader ens hjemmeside meget hurtigt, hvilket kan ende med at skade ens rangering i søgeresultaterne. Grunden til dette er, at Google og andre søgemaskiner ønsker at give deres kunder den bedste mulige brugeroplevelse. Forestil dig, at man via Google kommer ind på fem hjemmesider i træk, hvor de indlæses utrolig langsomt – ens umiddelbare reaktion vil være at man tvivler på søgemaskinens evne til at finde ”gode” hjemmesider, og det kan derfor skade søgemaskinens brugertal. Google og andre søgemaskiners algoritmer holder derfor skarpt øje med, hvor hurtigt de indekserede hjemmesider indlæses, og belønner de hjemmesider, der indlæses hurtigt med en bedre rangering i søgeresultaterne (alt andet lige, da der naturligvis også indgår mange andre parametre i forbindelse med tilegnelse af placering).

At sørge for at ens hjemmeside er hastighedsoptimeret er derfor en vigtig ting at have styr på. Hos Jaskov Consult har vi mange års erfaring med at hjælpe virksomheder med at få hastighedsoptimeret deres hjemmesider, således de ikke risikerer at miste omsætning som resultat af læserflugt.

Hastighedsoptimering indebærer forskellige teknikker, men den mest gængse måde at udføre det på er ved at køre hjemmesiden igennem nogle værktøjer (såsom blandt andet det populære GTMetrix samt Googles gratis værktøj, som hedder PageSpeed Insights), hvorefter man systematisk gennemgår de forskellige optimeringspunkter og sørger for, at hjemmesidens hastighed forøges.

Af de mest typiske årsager til en langsom indlæsningshastighed for en hjemmeside ses at page caching er slået fra, en langsom back-end (server), manglende komprimering af billeder, serveren er placeret langt væk fra din kundebase, manglende skalering i forhold til besøgstal, for mange plugins eller et forældet CMS (content management system).

Som det kan ses af ovenstående eksempler er hastighedsoptimering en af On-Page SEOs mere tekniske optimeringsteknikker, men man bør ikke frygte at give sig i kast med det, da der er rigtig meget at vinde, såfremt ens hjemmeside lider af et eller flere symptomer. I samarbejde med os klarlægger vi, hvad der er galt med hjemmesiden, og lægger en strategi for, hvordan vi bedst muligt får løst disse problemer. Og så tager vi naturligvis arbejdshandskerne på, og fixer problemerne, så din hjemmeside bliver optimeret og lever op til Googles (og ikke mindst brugernes) høje standarder. Symptomerne har forskellige grader af kompleksitet i forhold til, hvor svære de er at løse, men uanset hvad er der altid en løsning.

Af de mest simple løsninger kunne det være at skifte til WordPress, hvis man i øjeblikket benytter et forældet CMS, som ikke længere understøttes eller som er en lappeløsning lavet for mange år siden. Som diametral modsætning kan et symptom såsom back-end problemer som server lokation, caching eller skalering tage lidt mere tid at løse, da det typisk kræver kommunikation med din server udbyder. En mulig løsning kunne også være er at anvende et cloud-baseret system såsom Amazon Web Services eller lignende, da du derved ofte vil få mulighed for at få adgang til at vælge server lokationen selv (de har servere i hele verden), og derudover kan vælge at slå page caching til eller fra, alt efter behov. Sidst, men bestemt ikke mindst, betaler du kun for den serverplads du bruger, hvilket vil sige at servicen automatisk skalerer op, når besøgstallet stiger over det normale.

Har I brug for hjælp til hastighedsoptimering af jeres WordPress hjemmeside?

Hvis du tænker, at teknisk SEO optimeringsarbejde, såsom hastighedsoptimering af din WordPress hjemmeside lyder interessant, og du gerne vil høre mere, så er du mere end hjerteligt velkommen til at kontakt os. Vi hjælper både store som små danske og internationale virksomheder. Vi arbejder både på projekter, men kan også tilbyde et fast SEO-samarbejde, løbende optimering af Google Ads, opsætning af en SEO-venlig WordPress hjemmeside og meget mere.

Digital markedsføring, herunder især dansk SEO, dansk Google Ads opsætning og optimering, Google Analytics opsætning samt webudvikling af flotte, SEO-venlige og brugervenlige WordPress hjemmesider, ligger helt i vores hjerteblod, og det er noget vi har mange års erfaring indenfor. Vi her hos Jaskov Consult ApS glæder os i hvert fald rigtig meget til at høre fra dig, så vi i fællesskab kan tage en dialog omkring, hvordan vi ville kunne hjælpe dig.

Hvorfor vælge Jaskov Consult til SEO & Google Ads?

Med Jaskov Consult ApS som jeres SEO- og Google Ads-partner er I garanteret:

Højt serviceniveau.

Månedlig afrapportering. Hurtige svartider. Vi er venlige og smilende

Fokus på kvalitet.

Vi elsker at skabe gode resultater. Vi har en høj fokus på kvalitet

Datadrevet tilgang.

Vi følger best-practice indenfor konverteringsoptimering og A/B tests

SEO- og Google Ads bureau.

Vi er specialister med 10+ års erfaring indenfor SEO og Google Ads

Ingen bindingsperioder.

Du risikerer ikke at hænge på en fast månedlig regning hos os

Interesseret i et samarbejde? Kontakt os her eller ring på 30111235 for en dialog omkring jeres ønsker og behov. Vi glæder os til at høre fra jer!

Vil du vide mere?

Thomas Jaskov

Senior SEO & Google Ads Specialist
+45 30111235
thomas@jaskovconsult.dk
Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere